Auto Diskont uvažuje o prodeji čínských automobilů

31. 10. 2005
Společnost Auto Diskont zvažuje spolupráci s automobilkami Jiangling a Geely Automobile. Obě zatím stále hledají vhodné partnery pro import vozů do Česka. Neúspěšně oslovily například AAA Auto. Podle šéfa Auto Diskontu Martina Emese není podstatné, jestli bude importérem nebo jen prodejcem. V každém případě je hodlá zařadit do své nabídky. Kdy se tak stane ovšem EURO OnLine nesdělil.

Automobilka Jiangling se proslavila prvním čínským modelem, který se začal prodávat v Evropě - Landwindem. Offroad v základní verzi s dvoulitrovým motorem stojí v Německu v přepočtu 432 000 korun, a to včetně automatické klimatizace a hliníkových kol. Cena pro Česko zatím nebyla stanovena.

„Nesouhlasím s tvrzením, že se jedná o nekvalitní vozy. Silní západoevropští výrobci automobilů se snaží zdiskreditovat čínské výrobce, protože jim nemohou konkurovat cenou. Myslím, že za silnou mediální kampaní proti čínským vozům stojí právě oni,“ řekl velšský majitel firmy Martin Emes.

„Když se provedl skutečný test u TÜV, prošel Landwind jako bezpečný a způsobilý k provozu na evropských silnicích. Během posledních tří let žádný ze zákazníků v Landwindu nezemřel při dopravní nehodě. Všechny nové modely jsou navíc vybaveny přídavnou výztuhou pod přední kapotou, která zvyšuje tuhost přední části vozu," hájí čínská auta Emes.

Rudolf Marek